سه روش برای عبور از تحریم های داکر!
با توجه به تحریم های داکر (و متاسفانه بسیاری از وبسایت های دیگر!)، دولوپر ها و مهندسین دوآپس ایرانی نمی توانند به راحتی با داکر کار کرده و ایمیج های آن را pull کنند؛ در نتیجه زمانی که میخواهیم ایمیجی را pull کنیم یا آن را به داکر هاب ارسال کنیم، داکر خطایی تحت عنوان ۴۰۳ ارسال می کند که این خطا، به معنی عدم دسترسی یا Forbidden می باشد.
در این مقاله، با کدنایت همراه باشید تا چند روش مختلف جهت دور زدن این تحریم ها را معرفی و بررسی کنیم!
روش اول، دریافت یا pull کردن ایمیج با تونل docker.host :
تنها با وارد کردن دستور زیر میتوانیم ایمیج داکر را دریافت کنیم:
docker pull docker.host:5000/library/IMAGE-NAME
مثال های بیشتر :
docker pull docker.host:5000/library/postgres
docker pull docker.host:5000/library/nginx
docker pull docker.host:5000/library/redis
روش دوم، استفاده از registry-mirrors در تنظیمات مربوط به داکر :
در این روش نیاز است در فایل daemon.json، کانفیگ هایی که در ادامه ذکر می شود را اضافه کنیم. برای باز کردن فایل مذکور کافیست وارد مسیر زیر شوید:
ویندوز:
C:\ProgramData\Docker\config\daemon.json
مک :
USER_HOME/.docker/daemon.json
لینوکس:
/etc/docker/daemon.json
پس از باز کردن فایل، یکی از کانفیگ های زیر را در آن وارد کنید. تفاوت خاصی میان این دو کانفیگ وجود ندارد:
کافیگ شماره ۱، مربوط به docker.iranserver.com:
{
"registry-mirrors": ["https://docker.iranserver.com"]
}
کانفیگ شماره ۲، مربوط به docker.host:5000:
{
"registry-mirrors": ["https://docker.host:5000"]
}
پس از این که یکی از کانفیگ های بالا را به فایل daemon.json اضافه کردید، نیاز است داکر را یک بار ری استارت کنید. اگر از داکر دسکتاپ استفاده می کنید، از طریق منوی برنامه و اگر از ترمینال استفاده می کنید، با دستور زیر اقدام به ری استارت کردن داکر کنید:
sudo systemctl restart docker
روش سوم، استفاده از DNS:
در این روش میتوانید از یک DNS، مثل DNS شکن استفاده کنید. تنها کافیست وارد وبسایت شکن شوید و طبق آموزش های آن وبسایت، دی ان اس خود را ست کرده و از آن استفاده کنید.
کلام آخر:
در این مقاله به سه روش ساده اما کاربردی برای دور زدن تحریم های داکر پرداختیم. حتما نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید و اگر روش بهتری در ذهن دارید، حتما در قسمت کامنت ها به آن اشاره کنید.
از سال ۸۹ - ۹۰ وارد حوزه ی برنامه نویسی شدم و انواع زمینه ها و شاخه های مختلف رو کار کردم تا اینکه سال ۹۵ توی حوزه ی بک اند (نود جی اس) ماندگار شدم، تجربیات خیلی زیادی رو توی این مسیر کسب کردم. شکست ها و موفقیت هایی رو هم داشتم که همه ی این موارد رو در قالب مقاله، دوره و پادکست در اختیارتون خواهم گذاشت خلاصه که وبسایت کدنایت رو سال ۱۴۰۲ توسعه دادیم که یک پلتفرم آموزشی با گروهی از اساتید خفن هستش که قراره کلی محتوا در اختیارتون بذاریم.