NodeJS یا Golang
NodeJS یا Golang
بریم که این دو غول قدرتمند رو با هم مقایسه کنیم
یکی از چالش هایی که هر تیمی نرم افزاری میتونه درگیرش بشه استفاده درست از ابزار ها یا انتخاب تکنولوژی مناسب برای بک اند هست، به ویژه زمانی که گزینه های مختلفی در دسترس باشن و هر کدوم میتونن معایب و مزایای خودشون رو داشته باشن و اما همیشه خوب بودن ملاک نیست بلکه ما باید نسبت به نیاز، پروژه، منابع، نیروی انسانی و دیگر فاکتور ها باید تکنولوژی مون رو انتخاب کنیم و همیشه نمیتونیم دنبال بهترین زبان، بهترین دیتابیس، بهترین فریمورک و ... برویم بلکه باید تمامی فاکتور های مورد نظر مون رو بررسی کنیم.
حتی بنظر من بهترین زبان برنامه نویسی زبانیه که در اون مهارت بالایی داری و به راحتی میتونی باهاش کار کنی و با کمترین زمان و هزینه ممکن میتونی ایده و چیزی که در ذهن داری رو به کد تبدیل کنی.
حالا میخوایم دو غول قدرتمند حوزه بک اند مثل Node.js و Golang مقایسه کنیم و این مقایسه صرفا جهت انتخاب درست برای پروژهامونه و خودم شخصا مخالف مقایسه کردن زبان ها هستم چون هرچیزی جای خودش میتونه کاربردی و زیبا باشه.
نودجی اس چیست؟
جاوااسکریپت قبلا، فقط در سمت مرورگر قابل اجرا بود و نمیتوانستیم برای بک اند استفاده کنیم اما در سال ۲۰۰۹ شخصی به اسم Ryan Dahl با ترکیب انجین وی ۸ گوگل کروم و libuv و یکسری ادونس c++ یک محیطی رو برای اجرا کردن جاوااسکریپت در سمت بک اند به وجود آورد که به اون محیط Runtime جاوااسکریپت یا NodeJS میگن و این امکان رو به ما میده که جاوااسکریپت رو در سمت سرور اجرا کنیم به دلیل سرعت زیاد، مقیاسپذیری بالا همچنین در استفاده و یادگیری ساده و آسان هست و محبوبیت زیادی کسب کرده و Node.js میتونه برای انواع وبسایت ها، وب اپلیکیشن ها و توسعه انواع API ها مناسب باشه.
زبان برنامه نویسی Go چیست؟
کارمند های گوگل سال ۲۰۰۷ دنبال جایگزین مناسبی برای زبان C بودند و شروع به ساخت و توسعه ی این زبان کردند که در سال ۲۰۰۹ توسعه ی آن به اتمام رسید و در سال ۲۰۱۲ اولین نسخه ی آن در دسترس عموم قرار گرفت Golang که به نام Go نیز شناخته میشه، یک زبان برنامهنویسی کامپایلری میباشد این زبان به دلیل عملکرد بالا، قابلیت اطمینان (استفاده صحیح از منابع سخت افزاری) و توسعه ی برنامههای کاربردی با کارایی بالا ، توسعه انواع وب سرویس ها مناسب و محبوب میباشد.
بریم سراغ مقایسه Node.js و Golang و اینکه چه تفاوت هایی با هم دیگر دارند؟
مقیاسپذیری
Node.js و Golang از هردو میتوان به عنوان تکنولوژی های مقیاس پذیر یاد کرد و هردو به خوبی مقیاسپذیر هستن و میتونید از آنها برای ساخت برنامههایی با مقیاس و حجم کاربری بالا استفاده کرد.
کارایی
در کل زبان برنامه نویسی Go سریعتر از Node.js میباشد به خصوص برای برنامههای کاربردی با کارایی بالا.
همزمانی
نکته جالبی که وجود داره اینه که در داخل زبان برنامه نویسی Go همزمانی یا Concurrently به صورت قدرتمند پیاده سازی شده، که این زبان رو برای برنامههای کاربردی با کارایی بالا، که نیاز به مدیریت وظایف متعدد به طور همزمان دارن مناسبتر میکنه.
مدیریت خطا
در Node.js سیستم مدیریت خطا به صورت داخلی وجود داره که خطا ها خیلی راحت تر و بهتر مدیریت میشن اما در زبان برنامه نویسی Go خیلی پیچیدهتر از چیزیه که فکر میکنید و ممکنه برای برخی از توسعه دهنده ها چالشبرانگیز باشه.
جامعه و استخدام
Node.js دارای جامعه کاربری بزرگتر و منابع بیشتری نسبت به Golang هست و تعداد شغل ها و پروژه هایی که برای NodeJS وجود داره چند برابر Golang هست
یادگیری
اگه شما از قبل با جاوا اسکریپت کد زده باشید، یا فرانت اند دولوپری هستید که میخواید سمت بک اند بیاید یا اینکه تجربه ی اولتون برای توسعه بک اند یا یادگیری برنامه نویسی هست قطعا Node.js گزینه آسون تری برای یادگیری خواهد بود. درحالی که Golang ممکنه برای مبتدیان خیلی سخت تر و چالشی تر از چیزی باشه که بهش فکر میکنید و برای کسی که هیچ تجربه ای در بک اند یا برنامه نویسی نداره اصلا پیشنهاد نمیشه.
منابع یادگیری
منابع یادگیری NodeJS هم به زبان فارسی و هم انگلیسی خیلی بیشتر از گولنگ میباشد و به راحتی میتوانید برای یادگیری نودجی اس اقدام کنید
نتیجه گیری
در نهایت اگه به دنبال ارتقای سطح مهارتی خود در بک اند و برنامه نویسی هستید یا به دنبال زبانی سریع، مقیاسپذیر و با کارایی بالا هستید، Golang گزینه خوبیه. با این حال، اگه به دنبال زبانی آسون برای یادگیری و با جامعه بزرگ و منابع زیاد هستین، و میخواید سریعتر وارد بازار کار بشید Node.js انتخاب بهتریه. همچنین توجه کنید که بهترین زبان برای شما به میزان مهارت شما در اون زبان و تکنولوژی بستگی داره.
از سال ۸۹ - ۹۰ وارد حوزه ی برنامه نویسی شدم و انواع زمینه ها و شاخه های مختلف رو کار کردم تا اینکه سال ۹۵ توی حوزه ی بک اند (نود جی اس) ماندگار شدم، تجربیات خیلی زیادی رو توی این مسیر کسب کردم. شکست ها و موفقیت هایی رو هم داشتم که همه ی این موارد رو در قالب مقاله، دوره و پادکست در اختیارتون خواهم گذاشت خلاصه که وبسایت کدنایت رو سال ۱۴۰۲ توسعه دادیم که یک پلتفرم آموزشی با گروهی از اساتید خفن هستش که قراره کلی محتوا در اختیارتون بذاریم.